βιβλιογραφία / bibliography

(in Greek only)

 Αιθεροβάμονες

 Η δεύτερη συλλογή με ασπρόμαυρες γελοιογραφίες.
Σελίδες 96, Εκδόσεις Ένατη Διάσταση 2014


"Οι Αιθεροβάμονες είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Μιας πόρτας ωστόσο, που όσο και αν μοιάζει οικεία, αν την ανοίξεις, συχνά οδηγεί σε κόσμους σουρεαλιστικούς. Βιβλιοφάγοι, ακροβάτισσες και φαντάσματα, άνεργοι αστροναύτες και προβληματισμένοι καλλιτέχνες είναι μερικοί από τους χαρακτήρες που θα συναντήσετε στις σελίδες αυτής της συλλογής. Άνθρωποι με ιδιαιτερότητες αλλά ταυτόχρονα συνηθισμένοι που συνδιαλέγονται καθημερινά πότε με τους φόβους και πότε με τις επιθυμίες τους.
Στη νέα αυτή συλλογή από cartoons, συνεχίζεται το ταξίδι που ξεκίνησε με τους Ονειροπόλους με μια σειρά από νοσταλγικές βινιέτες όπου το φαντασιακό φλερτάρει με το πραγματικό και το χιούμορ αναμιγνύεται με τη μελαγχολία."


Ονειροπόλοι (Daydreamers)

Mια συλλογή από ασπρόμαυρες βινιέτες.
Σελίδες 80, Εκδόσεις Ένατη Διάσταση 2013

 "Στο νέο του άλμπουμ Ονειροπόλοι, ο Κωστής Τζωρτζακάκης παρουσιάζει μια συλλογή από παράξενες βινιέτες που αναζητούν την «ηρεμία» των παλαιών ημερών. Τα σκίτσα δραπετεύουν απ’ την συνάφεια των μπαλονιών, την σκηνοθετική ροή και την αφήγηση των κόμικς και επιλέγουν το ένα και μοναδικό καρέ. Την στιγμιαία απεικόνιση. Την βινιέτα παρά την γελοιογραφία.
 Οι ονειροπόλοι πρωταγωνιστές, απλοί άνθρωποι της διπλανής πόρτας, καλούν τον αναγνώστη να «παγώσει» το χρόνο και να «ταξιδέψει» μαζί τους, σ’ένα διαφορετικό άλμπουμ που δεν είναι κόμικ αλλά αφηγείται όμορφες ιστορίες.  "

Η Κόρη της Φοινικιάς (The Palm Tree's Daughter)
Κόμικ, σελίδες 52, εκδόσεις Ένατη Διάσταση 2010 Οι Ιππότες (The Knights)
Σταύρος Κιουτσιούκης (σενάριο) και Κωστής Τζωρτζακάκης (σχέδιο). 
Κόμικ, σελίδες 32, εκδόσεις Ένατη Διάσταση 2009

No comments:

Post a Comment

μελωδίες της υπαίθρου II / countryside melodies II

(Σινική μελάνη και ακουαρέλα / India ink and watercolor)